نوشته شده توسط : مهندس احسانی

سوله انبار یکی از کاربردی ترین سازه های فلزی است که از آن جهت نگهداری کالاهای تجاری یا مصرفی استفاده می شود.این سازه دارای ویژگی های فنی منحصر بفردی است که باعث می شود ساخت سوله انبار نیازمند تخصص بالا و رعایت اصول و قواعد خاص مربوطه باشد. این مقاله به معرفی سوله انبار و موضوعات مرتبط با آن پرداخته شده است.


 سوله انبار چیست؟

سوله انبار سازه ای فلزی یا بتنی است که از آن جهت نگهداری و ذخیره کالاها در حجم بالا استفاده می شود .فضای وسیع این سازه جهت جابجایی و چیدمان کالاها بسیار مناسب و ایده آل بوده و باعث محافظت از کالاها و محصولات از شرایط بد آب و هوایی همانند برف و باران و سرما و گرما و .... می شود.این سازه  به عنوان سوله اصلی یا در کنار سوله های اصلی در متراژهای بالا مثلا 100000 مترمربع اغلب به صورت یک طبقه و با حداقل ارتفاع 6 متر و گاها به صورت سوله دو طبقه با امنیت بسیار بالا در ابعاد مختلفی طراحی و تولید می شوند.


 انواع سوله انبار

فضای این سوله به علت نبود ستون میانی برای  ذخیره کردن محصولات کشاورزی، صنعتی و یا نظامی و یا نگهداری تجهیزات، دستگاه ها و ابزارآلات صنعتی بسیار مفید و کاربردی می باشد.این سازه دارای انواع مختلفی به شرح زیر می باشد:


 

1.انبار محوطه باز

این سازه همان گونه که از نامش پیداست مسقف نبوده و روباز می باشند.از این سازه می توان جهت دپو و انبار کردن کالاهای بزرگ  همانند خودروها که در صورت قرار گیری در معرض برف، باران یا تابش مستقیم نور آفتاب دچار آسیب دیدگی نمی شوند استفاده نمود.


 

2.انبار سرپوشیده

این انبارها دارای سقف وفاقد دیوارکشی می باشد. این نوع از سوله انبار مناسب کالاهایی است که اگر در معرض بارش برف، باران و یا آفتاب قرار بگیرند دچار پوسیدگی و یا خوردگی می شوند.


 

3.انبار پوشیده

سقف و دیوارهای این سازه به صورت کامل با ساندویچ پانل پوشیده شده است.کالاهای گران بها و دارای ارزش ریالی بالا در این سوله نگهداری شده و در برابر سرقت و یا شرایط جوی مختلف، باران و یا آفتاب از آن ها محافظت می شود .


 ویژگی های سوله انبار

  • دسترسی راحت و آسان
  • قیمت مناسب
  • محافظت از کالاها در شرایط نامساعد جوی
  • دارای قرارداد اجاره و بیمه آتش سوزی
  • انتقال راحت کالاها به داخل انبار توسط ماشین
  • جابجایی راحت کالاها درون محوطه سوله توسط لیفتراک
  • تنوع روش های اجاره انبار به صورت روزانه،هفتگی،ماهانه، فصلی،سالانه
  • تنوع ظرفیت
  • امنیت بالا

 روش های ساخت سوله انبار

سوله انبار بر اساس نوع کالاهایی که قرار است در آن جا نگهداری شود به دو صورت سوله تیر ورق و سوله خرپایی طراحی و ساخته می شود.مسقف بودن یا روباز بودن سوله انبار بر اساس نوع کالاهایی که قرار است در آن جا نگهداری شود تعیین شده و دیوارهای انبار محصولات گران قیمت و با ارزش می بایست به صورت بتنی و مستحکم ساخته شود.قرار دادن تجهیزات ایمنی مانند دوربین مدار بسته، دزد گیر، درب ضد سرقت سیستم اعلام و اطفاء حریق و موارد دیگر برای تامین امنیت این سازه ضروری و لازم می باشد.


 مراحل ساخت سوله انبار

برای ساخت سوله انبار می بایست از خدمات شرکت معتبر و متخصص استفاده نمایید .پس از مشاوره و تعیین میزان و نوع کالا فرایند طراحی و ساخت با درخواست مشتری آغاز می شود.ابعاد سوله مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس وضعیت نگهداری کالاها نوع سوله ،ارتفاع سوله،جنس سوله ،دهانه و تجهیزات مورد نیاز سوله مشخص می شود .بر اساس اطلاعات به دست آمده مهندسان شرکت فرایند طراحی سازه را با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته مهندسی آغاز کرده و با خرید مصالح و متریال مورد نیاز مراحل ساخت و اجرای سوله آغاز می شود .پس از آماده سازی اسکلت و سرهم بندی آن دیوارکشی و سایر موارد مربوطه انجام شده و تاسیسات و تجهیرات مورد نیاز مانند دزدگیر،دوربین های امنیتی و... در محل نصب می شود.


معرفی بهترین سازنده سوله انبار

ساخت و تولید سوله انبار می بایست بر اساس متد علمی و دانش بنیان و با استفاده از متریال مرغوب و با کیفیت صورت گرفته و فرایند صفر تا صد پروژه توسط مهندسین با تجربه و با سابقه انجام شود.شرکت سازه نگار یکی از بهترین و با تجربه ترین مجریان ساخت انواع پروژه های صنعتی و ساختمانی است که با بهره مندی از مهندسان مجرب و با تجربه آماده ارائه خدمات در تمامی زمینه های طراحی و مهندسی سازه های فلزی و بتنی تولیدی و صنعتی و اجرای سوله انبار از پی تا کلید در تهران و سایر نقاط کشور و کشورهای همسایه می باشد.مهندسان سازه نگار سینا همواره به دنبال ارائه خدمات با کیفیت با مناسب ترین قیمت به مشتریان محترم بوده و در تمامی مراحل ساخت سوله از ابتدا تا تحویل پروژه و راه اندازی آن همراه شما خواهند بود.قیمت رقابتی و تحویل سریع و رضایت بالای مشتریان از جمله مهم ترین ویژگی های عقد قرارداد با سازه نگار سینا می باشد.جهت استعلام قیمت ساخت انواع سوله و سوله انبار و دریافت مشاوره های لازم در این زمینه با سازه نگار سینا در ارتباط باشید.


 قیمت سوله انبار

قیمت سوله انبار نیز همانند  سایر سازه های فلزی بر اساس نوع متریال مصرفی،متراژ و ... و بر اساس نوسانات بازار ارز و مصالح تعیین می شود .همچنین تجهیزات و تاسیات مورد نیاز برای سوله همانند متریال پوشش سقف سوله، دیوار و کفپوش سوله، انواع جرثقیل های سقفی، بازویی و جرثقیل دروازه ای، تاسیسات برق، سیستم تهویه هوا، سیستم گرمایشی و سرمایشی، تجهیزات بهداشتی بر اساس نوع کاربری سوله و نوع محصولات و کالاهای انبار شده در سوله انبار تعیین می شود که همگی عوامل نامبرده در تعیین ارزش و قیمت سوله موثر می باشد.


 کلام پایانی

سوله انبار برای ذخیره سازی کالاها و محصولات در مقابل شرایط مختلف آب و هوایی و عوامل بیرونی گزینه ای ایده آل برای محافظت از سرمایه مشتریان و کارفرمایان و صاحبان کسب و کار می باشد.هزینه ساخت سوله انبار بسیار مقرون به صرفه بوده و شرکت‌های مهندسی و صنعتی نقش مهمی را در این اجرای ساخت سوله انبار برعهده دارند.چنان چه به دنبال سازه ای مستحکم و ایمن مطابق با استانداردهای مهندسی روز دنیا می باشید با کارشناسان سازه نگار سینا در ارتباط بوده و کل مراحل پروژه از پی تا کلید را توسط تیم مجرب و حرفه‌ای سازه نگار سینا انجام دهید.

 

 

 



:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 مهر 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهندس احسانی

تغییرات اقلیمی به یکی از چالش‌های بزرگ در صنعت ساخت و ساز تبدیل شده است. سوله‌های خرپا نیز از این تغییرات مستثنی نیستند. طراحان و مهندسان به دنبال راهکارهایی هستند که سوله‌ها را در برابر شرایط جوی سخت، از جمله طوفان‌ها و زلزله‌ها، مقاوم‌تر کنند. استفاده از مواد با کیفیت و طراحی‌های هوشمند می‌تواند به کاهش آسیب‌پذیری سوله‌ها کمک کند. این مقاله به بررسی تأثیر تغییرات اقلیمی بر طراحی و ساخت سوله‌های خرپا و راهکارهای موجود و معرفی بهترین سازنده سوله خرپایی می‌پردازد.


 

تغییرات اقلیمی چیست؟

به دگرگونی‌های طولانی مدت آب و هوایی مانند گرمای شدید تابستان،بادهای شدید،وقوع سیل و زلزله و ... تغییرات اقلیمی گفته می شود.این دسته از تغییرات تاثیرات گسترده ای بر زندگی انسان‌ها، محیط زیست، صنایع مختلف و ... داشته و نادیده گرفتن آن ها در هنگام ساخت هر نوع سازه به ویژه سوله های خرپا سبب افزایش آسیب‌پذیری سازه در برابر تغییرات اقلیمی می گردد.با توجه به این که این تغییرات به صورت تدریجی و نامحسوس می تواند زیر ساخت های عمرانی را تحت تاثیر قرار دهد ازاین رو لحاظ نمودن تأثیر تغییرات اقلیمی بر طراحی و ساخت سوله‌های خرپا از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد.


 انواع تغییرات اقلیمی

1.تغییرات دمایی: تغییرات دمایی یکی از مهم ترین و اصلی ترین نوع تغییرات اقلیمی محسوب می شود. این تغییرات در نیاز و عدم نیاز به سیستم های گرمایش و سرمایش تاثیر بسزایی داشته و به همین جهت،مهندسان و طراحان سازه خرپایی می بایست در طراحی سیستم های HVAC (سیستم گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع) تغییرات دمایی ناشی از تغییر اقلیم را مد نظر قرار داده و لحاظ نمایند.


 

2.حوادث طبیعی و آب و هوایی: سیلاب ها، خشکسالی و تغییرات در الگوی بارش عوامل موثر دیگری برای تضعیف ایمنی و استحکام سازه ها به شمار می آیند.این عوامل به صورت مستقیم بررروی سازه های صنعتی تاثیر گذار بوده و تطبیق سازه ها با این عوامل در ابتدای شروع پروژه از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد.


 

3.استفاده از انرژی: افزایش دمای هوا سبب افزایش نیاز به سیستم های گرمایش و سرمایش و در نتیجه منجر به افزایش مصرف انرژی خواهد شد. در طراحی ساختمان های صنعتی  می بایست اثرات تغییرات اقلیمی را لحاظ کرده و با بهینه سازی مصرف انرژی اثرات منفی تغییر اقلیم روی مصرف انرژی را کاهش داد.


 

4.ابعاد اجتماعی و اقتصادی: تغییرات اقلیمی بر روی ابعاد اجتماعی و اقتصادی نیز تاثیر بسزایی داشته وباعث بروز تغییر در زمینه تامین منابع، شغل ها و نیازهای جمعیت می گردد که تمامی عوامل نامبرده می توانند به تغییر در نیازهای ساختمان های صنعتی منجر گردند.


ساخت سوله خرپایی با توجه به شرایط اقلیمی

نیاز سنجی و بررسی شرایط اقلیمی محل ساخت سوله های خرپایی ابتدایی ترین مرحله و در عین حال مهم ترین قسمت ساخت یک سوله خرپایی محسوب می شود.جهت انتخاب مکان مورد نظر جهت ساخت سوله خرپایی می بایست میانگین بارهای هر منطقه جغرافیایی شامل میزان بارش برف و باران، میزان رطوبت هوا، میزان وزش باد و طوفان و همچنین زلزله‌خیز بودن منطقه را در طی سالیان گذشته مورد بررسی قرار داده و بر اساس آن در مورد انتخاب یا عدم انتخاب مکان مورد نظر تصمیم گیری نمود.تعیین کاربری سوله مورد مهم دیگری است که می بایست به آن توجه بسیاری نمایید تا بدین طریق در هنگام ساخت سوله خرپایی از عایق و متریال مناسب برای ساخت دیوار و سقف سوله استفاده نموده و  سیستم تاسیسات مناسبی را برای این سازه راه اندازی نمایید.پس از بررسی و مشخص نمودن وضعیت موارد نامبرده بتن‌ریزی و ساخت فونداسیون  را آغاز کرده و با مونتاژ اجزای فولادی سوله و پس از آن ساخت تأسیسات، دیوارچینی و برپایی سقف، فرایند پیچیده و تخصصی ساخت سوله به پایان می رسد.


 راهکارهای مقابله با تاثیرات تغییرات اقلیمی بر روی ساخت سوله خرپایی

برای مقابله با چالش های ایجاد شده در اثر تغییرات اقلیمی درهنگام ساخت سوله های خرپایی، ادغام فناوری های پایدار و استفاده از راهکارهای زیر برای  افزایش بهره وری از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد.راهکارهای موثر را می توانید در ادامه این نوشتار مطالعه بفرمایید.


 

1.استفاده از سیستم های تجدیدپذیرو هوشمند

استفاده از سیستم های تجدیدپذیر همانند پنل های خورشیدی و توربین های بادی  برای تولید انرژی علاوه بر دارا بودن تاثیرات مثبت بر روی محیط زیست ،دارای صرفه اقتصادی بوده و باعث کاهش هزینه های مرتبط برای تامین انرژی می گردد.استفاده از سیستم های هوشمند همانند سنسورها برای مدیریت مصرف انرژی در سوله های خرپایی از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار بوده  و سبب کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره وری در این سازه خواهد شد.


 

2. استفاده از مصالح و متریال مناسب

استفاده از مصالح و متریال مناسب در افزایش بهره وری و کاهش هزینه های مرتبط با مصرف انرژی ارتباط مستقیم دارد. عایق های حرارتی، پنجره های دوجداره و ... به منظور حفظ حرارت و سرمایش ساختمان مصرف انرژی ساختمان های صنعتی را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.


3. استفاده از سیستم های تصفیه هوا و بازیافت آب

استفاده از سنسورها و سیستم های نامبرده علاوه بر مانیتورینگ مصرف آب ،در حفظ کیفیت هوا و آب، موثر بوده وبه کاهش مصرف انرژی کمک می کنند.همچنین مدیریت منابع آب و ارتقاء روش های استفاده از آب های بارانی و آب های زیرزمینی در تغییرات اقلیمی نقش بسزایی در افزایش انعطاف پذیری و ایجاد پایداری در مصرف آب دارد.


 

4.طراحی ساختمان با توجه به شرایط آب و هوایی

طراحی ساختمان با توجه به شرایط آب و هوایی محل و انجام محاسبات دقیق از نظر انتخاب جهت های ساختمان، میزان استفاده از نور و گرما، و ایجاد سیستم های نظم یافته برای جلوگیری از تغییرات حاصل از تغییرات آب و هوایی و استفاده از مواد سازگار با محیط به افزایش انعطاف پذیری ساختمان ها نسبت به تغییرات آب و هوایی کمک می کند.


 معرفی شرکت صنعتی سازه نگار سینا بزرگترین سازنده سوله های خرپایی

شرکت صنعتی سازه نگار سینا با پشتوانه ای از علم و تجربه و با به کارگیری نیروهای متخصص و آموزش دیده به عنوان یکی از شرکت‌های شاخص و ممتاز حضوری جدی و فعال در عرصه تولید انواع سوله به ویژه سوله های خرپایی داشته و همچنین با هدف استفاده بهتر و مطلوب تر از انرژی در راستای تحقق بخشیدن به سیاست های کلی کشور و در جهت خودکفایی صنعتی این مرز و بوم فعالیتی استوار دارد .این شرکت با همگام بودن با فن آوری‌های پیشرفته روز دنیا و با رعایت استانداردهای کیفیت خدمات و محصولات واصل مشتری مداری و کسب رضایت مشتری و بالا بردن سطح خدمات پس از فروش و رعایت ضوابط و الزامات ساختمانی جهت ارائه انواع خدمات صنعتی همانند ساخت انواع سوله و جرثقیل های سقفی در خدمت شما مشتریان محترم می باشد.


 نتیجه گیری

تاثیرات تغییرات اقلیمی بر ساخت سوله های خرپایی از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار می باشد. با در نظر گرفتن نیازمندی های مختلف مناطق جغرافیایی و شرایط آب و هوایی متغیر، طراحی ساختمان ها باید بر اساس محاسبات دقیق و به صورت کاملا تخصصی صورت گیرد .بدین ترتیب با لحاظ نمودن اثر تغییرات اقلیمی و استفاده از تکنولوژی های پایدار مقاومت سوله های خرپایی را در برابر رویدادهای آب و هوایی شدید افزایش داده و به افزایش بهره وری انرژی کمک نمایید.چنان چه می خواهید سوله های خرپایی را به صورت کاملا تخصصی طراحی و بهینه سازی نمایید با بزرگترین و بهترین کارخانه سوله سازی یعنی شرکت سازه نگار سینا در ارتباط باشید.



:: بازدید از این مطلب : 55
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 6 مهر 1403 | نظرات ()